fbpx

Eğitim Sonsuzdur

Eğitim kahramandır. ‘Takdir edilmiyorsan sakın üzülme. Bu sadece yanlış yerde ve yanlış insanlarla olduğun anlamına gelir.’ diye devam ediyor hikaye. Sonsuz eğitimin anlamını ve eğitimli insanların hiç eğitim görmemiş insanları gütmek için harcadığı çabayı oldukça iyi anlatan bu kısa yazıyı yeni okuyucularına yeni hayatlar verebilir düşüncesi ile aktarıyorum.
Alıntının bugüne kadar birçok topluluğa özenle ulaştırılması ile insanların sınırlı davranış potansiyelini geliştirdiği açıktır.
Baba oğluna dedi ki:
Liseden üstün başarı ile mezun oldun Mike, işte yıllar önce senin için alıp garajda sakladığım arabanın anahtarları burada. Ama onu sana vermeden önce şehir merkezindeki kullanılmış araç merkezine götür ve onlara satmak istediğini söyle ve sana ne kadar teklif vereceklerini öğren. Mike kullanılmış araba parkına gitti, babasına döndü ve dedi ki, ‘ Bana 1000 dolar teklif ettiler, çünkü araç çok yorgun görünüyormuş.’ Baba dedi ki: ‘ Şimdi onu rehin dükkanına götür. Mike rehin dükkanına gitti, babasına geri döndü ve dedi ki: ‘Rehin dükkanı 100 dolar teklif etti çünkü çok eski bir araba olduğunu söylediler. Baba bu kez oğlundan şehir merkezindeki araba kulübüne gidip onlara arabayı göstermesini istedi.
Mike arabayı şehir merkezine götürdü, geri döndü ve babasına dedi ki:
Baba buna çok şaşıracaksın, kulüpteki bazı insanlar araba için 1000.000 dolar teklif etti, çünkü bu araba dünyada sadece 27 tane kalmış ve kolleksiyonerler bu araca çok değer veriyormuş.
Baba oğluna dönüp dedi ki: ‘Doğru yerin doğru şekilde yönlendireceğini görmeni istedim.’ Takdir edilmiyorsan sakın üzülme, bu sadece yanlış yerde ve yanlış insanların arasında olduğun anlamına gelir.
Değerini bilen, seni anlayan ve fikirlerine önem veren kişiler varsa doğru yerdesin demektir. Asla kimsenin değerini anlayamadığı bir yerde gereğinden fazla zamanını geçirme..!
‘Önemli olan sizin kendi değerinizin farkında olmanız. Aksi halde yaşam boyu kendi gereksinimlerinizin başkaları tarafından yok edilmesine izin vermiş olursunuz. Burada sözü edilen zorluklara dikkat eder ve uygularsanız karşılaşacağınız tüm belalara, nefrete ve cehalete karşın kendi fırsatlarınızı kendiniz yaratabilirsiniz.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir