fbpx

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Sınırsız Gücü

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Sınırsız Gücü : Corana günlerinde bütün Türkiye, il il, ilçe ilçe,  köy köy kadın erkek çocuklar gençler herkes 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için sabırsızlıkla bekledi. İç İşleri Bakanlığı’nın seksen bir ilin valiliğine ilettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamı ile ilgili genelgenin içeriği pek anlaşılamadı ancak halkımızın sınırsız vatan sevgisi ve sahiplenme gücü ile su aktı, yolunu buldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde coşkuyla, sevinçle, huzurla kutlandı. İlk kez 1924 yılında Afyon’da ‘Başkumandan Zaferi’ adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, 1926 yılından beri 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Bir milletin değerlerinin zenginliğinin heba edilmesi ve özgürlüğünün önünde tıkanıklık oluşması sıradan bir fakirlik sayılamaz.

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim’ diyemez. Atalarımızın insanüstü bir çabası, Anadolu kadınlarının her birinin vatanın kurtuluşu uğruna gerçek birer ordu gibi hareket edip eşlerini, çocuklarını, babalarını savaşa gönderirken -ağlamadan düğüne gönderir gibi cesaretle -uğurladıkları açık seçik ortadadır. Tek bir çözüm vardı o da büyük taarruz günlerinde savaşı kazanmak.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Sınırsız Gücü

Kadınlarımız, Türkiye’nin uğradığı felaketlerin nedenini, Türkiye’nin dünyadaki konumunun önemini, bağımsızlık mücadelesinde dost ve düşmanlarını açık bir biçimde kavramışlardı.Onlar bu milli mücadelenin müthiş kahramanlarıydı. İşte 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı, Atatürk’ü anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetle adını tarihimizin şanlı sayfalarına yazdıran Türkiye’nin kim ve ne olduğunu tüm dünyaya anlatan, onurla, güvenle gösteren, olağanüstü şartlarda, yokluklar içinde sıra dışı şartların lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan sadece fiziken ayrılışının yıl dönümü 10 Kasım’ın kutlama özgürlüğü milletimizin en büyük mirasıdır. Bu nedenle bizlere düşen görev en kuvvetli olma zamanının bugünlerin olduğu bilinciyle hareket etmektir. Fedakarlıklarla yüklü mücadele hayatında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükran ve rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli mücadele sürecindeki cesaret ve fedakarlığın simgesinin zaferle onurlandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir