fbpx

Türkiye Kadın Kooperatifleri Projesi CHP’ için yapıldı.

Türkiye Kadın Kooperatifleri Yüzyılın Projesi

Türkiye Kadın Kooperatifleri Projesi CHP’ için yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın: Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana diğer partilerden öne çıkarak yeniden başlattığı sürece tanık olan biri olarak konuya duyarsız kalamazdım. Kadın Kooperatiflerinin İzmir Temsilcisi olarak görevlendirilen Şafak Sol’ Türkiye Kadın Kooperatifleri Yüzyılın projesi. Amaç:  Kadın Kooperatiflerinde birlik ve beraberliği sağlanmak doğu ve batı kadınlarının ticaret ve sanayide el ele buluşturmak dedi.

Coğrafyamızın avantajları ile Türkiye dünyanın önemli bir ülkesi olacak. Ekonomik büyümenin yanında Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kültürel barışın temelleri yeniden hatırlanacak. Tüm il ve ilçelerimiz  sisteme entegre edildi. Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kooperatifleri İl Temsilcisi olarak görevlendirilmiş olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu söyledi.

Pandemi döneminde kadın kooperatiflerinin de zor durumda kaldığına dikkat çeken Sol” Her yıl on binlerce kadına ulaşarak sosyal ve ekonomik olarak güçlenmelerini sağlayan kadın kooperatifleri de Koronavirüs salgınının meydana getirdiği krizden büyük oranda etkilendi. İşlerini durdurmak veya yavaşlatmak zorunda kalan kadın kooperatiflerini desteklemek için el birliği ile çalışmamız gerekir. Kadının Ekonomik ve Sosyal Hayatta Güçlenmesi İçin Kentte ve Kırsalda Kooperatifleşme ve Yerel Yönetim-Kooperatif İlişkisini geliştirmemiz gerekir. Bunun için el birliğiyle çalışacağız” dedi.

Türkiye’de önümüzdeki  ‘yüzyılın projesi’ olarak nitelendirdiği, doğu ile batı kadınını buluşturacak, ekonomiye yerel ve ulusal katma değer sağlayacak  projesini açıkladı. Merkezi Ankara’ olan projenin Doğu ve Batı arasında yeni bir dünya oluşturmayı hedefliyor. Dedi. Şafak Sol”un konuşmasından satır başlıkları:

Üreten bir ülkenin dünyada yerinin sağlam olduğunu çok iyi biliyorum. Ülkenin gücü önemli ölçüden ekonomiden gelir. Bu nedenle üreten kadını ve gençleri ile üreten bir Türkiye olsun diyorum.

Ülkemizde tarımda üretimle ilgili rekabet gücünün artırılması ile eğitim ve yatırımlar artırılacak. Bunun için önce kalite düzeninde rekabetin arttırılması şart.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir