fbpx

Şafak Sol Kariyer Süreci?

Şafak SOL kariyer süreci çeyrek asırda ardında iz bıraktı.

Şafak Sol İş İnsanı Kariyer Süreci

 Şafak Sol, çeyrek asrı geçen iş yaşamının ardında, iz bırakan karışımlara imza attı. Yirmi sekiz yıllık kariyer sürecinde “sağlık sömürü unsurları, ülke, insan etkileri konulu” araştırmalarını hayata geçirdi.

Buna göre; Sağlık Bakanlığı’na sunduğu yirmi iki maddelik hükümet eylem planları sektörde tarih yazdı. Gelişime açık, doktor ve estetisyenlere ‘uygulamalar, kuruluş ve işletmecilik konularında destek ve eğitim vermektedir. Şafak Sol günümüzde meslek okullarında, üniversitelerde eğitim, konferans ve panellerde tecrübelerini paylaşmaya devam etmektedir.

İş Hayatı

Şafak Sol’un kariyer başarılarının yanı sıra “Türkiye’de güzellik merkezleri kurucu unvanı” birinci sırada. Bu girişimi 1994’te Kadın ve erkek olmanın psikolojik ve sosyokültürel uzantılarına önemle, cinsiyet ayrımı gözetmeden yaptı.

Sağlık Bakanlığında Etkileri 

Sol, 1994’ten beri aynı anda yaptığı sıra dışı çalışmaları ile günümüzdeki “Sağlık Turizmi” zeminini hazırladı. Şafak Sol, annesine ithaf ettiği “Şeker Kar” kitabı önümüzdeki günlerde yayınlayacaktır. Yedi yılda tamamlanan kitabın satış geliri, vatan hizmetinde şehit olan, herhangi bir nedenle yaşamını kaybeden erbaş ve erlerin yükümlü olduğu yakınları, gazi ve engelli erbaş ve erlerimiz, mehmetçiklerimizin çocuklarına” intikal etmek üzere bağışlanmıştır.

Şafak Sol, her zorluğa rağmen 2010’da muayenehane ve güzellik merkezlerini polikliniklere dönüştürdü. Bir yandan alternatif tıp “Geleneksel Tamamlayıcı, Tıp Tedavileri” bölümlerinin devlet hastanelerinde kurulma sürecini başlattı. Sağlık Bakanlığı, günümüzde bu konudaki çalışmalarına devam etmektedir. Şafak Sol, kariyer sürecinde, yirmi beş yıl, her hafta canlı TV programları yaptı. En önemli lazer, medikal estetik ürün ve uygulamalarını “Sağlık Bakanlığı’na tanıttı. Böylece zamanla oluşabilecek yanlış yönlendirmelerin önüne geçildi. Sürdürülebilir zemin konusunda, “karşı dengeli yönetmeliklerin hazırlığında” Sağlık Bakanlığı ile birlikte gönüllü olarak çalıştı.

Türkiye ve Kadın

İzmir Ticaret Odası Sağlık Komitesine “Sağlık Turizmi, istihdam, eğitim” konulu önemli projeyi hazırladı. İş insanının hazırladığı bu proje ile Türkiye’de hastane, üniversite, belediye iş birliğinin önü açıldı, İzmir’de turizm odaklı yatırımlar ile birden fazla etkileşim yayılmaya başladı. İzmir Ticaret Odası Sağlık Komitesi’nde Başkan Yardımcılığı teklifi ile kadroda yerini aldı.

Sol, eşit derecede görmek, anlatmak, anlamak adlı çalışmasıyla “Dört yıl önce, seksen bir ilin köy ve ilçelerine, kendi imkanlarıyla seyahat etmeye başladı. Bu seyahatleri yapma amacı: Günümüzde Türkiye ve Kadın, Türkiye ve Atatürk Proje konulu çalışmasıdır. 

Sol, bir yandan kurucu olduğu Epidermis ve Shafak markaları ile iş yaşamına devam etmektedir. Türkiye’de kaliteli sağlık hizmetleri ve sağlık ekipmanlarına ilişkin “yatırım şart” adımlarıyla kariyerinde ikinci çıkışını yaptı. “Tek duvar ardından bakıp, zor koşullara rağmen, kolayı seçmedi, bu vatana kulak kapatmadı.”

Erkek egemen toplumda “Kadın kabuğunda ezilmeden, tek tek kadın, erkek bireylerle de mücadele ederek, öz varlığını gözler önüne serdi. Sonuç olarak, birbiriyle temas eden ticari krizler ve ilişkiler, kâh gizli kâh açık donmuşluklara dayanır. Şafak Sol, ebedi hakikatlarla, bu donmuş yoksunlukların ardından özgürce gidebilmiştir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir